G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,72
GBP40,38
BIST10.336,50
GR. ALTIN2.400,55
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Akdeniz’de, TOKİ konutları hak sahiplerine teslim edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akdeniz’de, TOKİ konutları hak sahiplerine teslim edildi / Haberin Peşinde Urfa

MERSİN – 10.03.2023 – HİBYA – Mersin Akdeniz ilçesine bağlı Çay Mahallesi’nde başlayan “Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesinin” 1’inci etabı kapsamında yapımı tamamlanan birçok konut ve işyerinin anahtarı, hak sahibi vatandaşlara t

Toplu Konut İdaresi yetkililerinin de katılımıyla, Ekim ayında Noter huzurunda yapılan kura çekimi sonucu Akdeniz ilçesine bağlı Çay Mahallesi’nin sakinleri, her yönüyle modern, güvenli ve yeni evlerine kavuşmuştu. TOKİ kentsel dönüşüm proje alanında gerçekleşen törenle, 28 daire ve 12 işyerinin, mahallede yaşayan hak sahibi vatandaşlara anahtar teslimi gerçekleştirildi. 

“Anahtar teslim programı 20 Mart’a kadar devam edecek”

Çay Mahallesi’nde başlayan yerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplamda 416 daire ile 36 dükkan inşa edildi. Bugün gerçekleşen törenle, 14’ü 3+1 oturumlu; 14’ü 2+1 oturumlu toplam 28 daire ile birlikte 12 işyerinin hak sahiplerine anahtarı teslim edildi. 

Mahallede yapımı tamamlanan 2+1 oturumlu 188 daire ve 3+1 oturumlu 84 daire ile birlikte bazı işyerlerinin hak sahibi vatandaşlara anahtar teslim programı 20 Mart tarihine kadar devam edecek. Kalan 144 daire ve dükkanlar için de projenin ikinci etabına dahil olan Çay Mahallesi sakini vatandaşlarla görüşmeler başlayacak. 

Törene, Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın ve Baki Şimşek, Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilcileri ile Çay Mahallesi sakinleri katıldı. 

“Mücadeleye devam edeceğiz”

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara şifalar dileyen Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsanlarımızı kaybettiğimiz, canımızın halen acıdığı günlerde pek fazla şey söylemek istemiyorum. Fakat birileri ne kadar karşı çıkarsa çıksın, biz kaçak yapılarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Bakınız, 2021 ve 2022 yıllarındaki Encümen kararlarında, muhalif parti üyelerinin kaçak yapılara cezaya karşı şerhleri var. Bu nasıl bir mantıktır? Ne Türk, ne Kürt, ne Arap veya Hıristiyan kardeşimizin kaderi bu değil. İsyan ediyoruz bu kadere. Elbirliğiyle, insanımızın böyle güzel ortamlarda yaşamaları için mücadeleye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Deprem değil, kaçak binalar öldürüyor”

Başkan Mustafa Gültak, Türkiye’nin deprem bölgesi olduğuna dikkat çektiği konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: 

“Fakat deprem değil, kaçak konutlar insanı öldürüyor. İşte bugün biz burada güvenli ve modern, doğalgazlı, bahçeli, oyun alanı ve otoparkı olan güzel bir yaşam merkezini mahallemize kazandırdık. 2024 yılında aday olup yeniden halkımızın teveccühü ile yeniden seçilmem halinde Çay, Barış, Bahçe ve Turgut Reis mahallemizde daha ayrıca yeni projelerimizin hazır olduğu müjdesini de vermek isterim. Bu iş burada kalmayacak, Allah’ın izniyle devam edecek. Seçimi atlatalım, 5 mahallemizdeki projeleri hayata geçireceğiz. Bugün teslim edeceğimiz yeni dairelerinin hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, yeni evlerinde güle güle yaşamalarını temenni ediyorum.” 

Konuşmalardan sonra Başkan Gültak, protokol üyeleri ile birlikte yapımı biten ve hak sahiplerine anahtar teslimi yapılan örnek daireleri ve yerinde kentsel dönüşüm proje alanındaki donatıları gezdi.

Hibya Haber Ajansı

Akdeniz’de, TOKİ konutları hak sahiplerine teslim edildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!