G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

‘Akademi Ankara’ eğitimleri başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Akademi Ankara’ eğitimleri başladı / Haberin Peşinde Urfa

Hizmet anlayışında BLD 4.0 ile Başkent’te dijital dönüşüm başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi; istihdama katkı sağlayacak, beyin göçünü önleyecek ve genç girişimcilerin dünyaya açılmasının önünü açacak çalışmalarını hayata geçirmeye devam ediyor.

Hizmet anlayışında BLD 4.0 ile Başkent’te dijital dönüşüm başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi; istihdama katkı sağlayacak, beyin göçünü önleyecek ve genç girişimcilerin dünyaya açılmasının önünü açacak çalışmalarını hayata geçirmeye devam ediyor.

Ankara’da bilişim ve teknoloji sektörünün gelişmesine katkı sağlamak amacıyla önce Kuzey Ankara’da başlayan TechBridge Akademi eğitimleri şimdi de Ansera Teknoloji Merkezi’nde devam ediyor. ABB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde 22 farklı üst düzey alanda verilen ücretsiz “Akademi Ankara” eğitimlerine Ansera TechBridge Akademi’de de başlandı.

Dijital çağın en popüler alanlarından olan metaverse eğitiminden oyun geliştirmeye, kriptolojiden robotik kodlama ve sinema tekniklerine kadar birçok bölümün yer aldığı eğitimlere katılan 100 kişi, 1,5 ay boyunca hem teorik hem de pratik olarak yazılım eğitimi alacak.

Eğitime gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini ve projenin örnek teşkil ettiğinin altını çizen Eğitmen İrem Gökçe, “Büyükşehirin öğrencilere sağladığı bu imkânlar gerçekten takdir edilecek bir düzeyde. Öğrencilerin enerjileri çok yüksek. Eğitmenler olarak güzel sonuçlar çıkaracağımıza inanıyorum. Pozitif geri bildirimler alıyoruz. Eğitime ilgi beklentimizin üzerinde” dedi.

Akademi’de açılan kurslara katılma hakkı kazanan gençler, alacakları eğitimlerin ardından bilişim sektöründe meslek sahibi olma şansını da yakalayabilecek.

Hafta içi her gün saat 09.30-17.30 saatleri arasında Başkentli gençlere verilecek ve devam zorunluluğu olan ileri düzey teknoloji eğitimlerinin ardından 2-3 yıl içinde yaklaşık 100 binin üzerinde gencin dijital endüstri piyasasına kazandırılması hedefleniyor.

Konferans Salonu, greenbox ve whitebox stüdyosu, üst düzey donanımlı workstation bilgisayarlar, akıllı tahtalar, spor odası ve birçok teknik imkânın da bulunduğu Ansera TechBridge Akademi’de düzenlenen ‘Akademi Ankara’ eğitimine katılan gençler ise projeyle ilgili memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

-Elçin Kılıç: “Küçüklüğümden beri oyunlara ve animasyonlara ilgi duymuştum. Eğitim alma arayışındaydım. Bu donanımda eğitim veren yer bulamadım. Büyükşehirin düzenlediği bu eğitimler ilgimi çekti ve başvurdum. İyi ki de başvurmuşum. Bu eğitimlerin büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum.”

-Melisa Yılmaz: “Kendimi kodlama ve yazılım alanında geliştirmek için bu eğitime başvurdum. Özellikle ortamı görünce hayran kaldım. Derslikleri gezdim, yenilikçi ve güzel dizayn edilmiş. Biz gençlere bu fırsat tanındığı için teşekkür ederim.”

-Kemal Gülnar: “Her şey güzel hazırlanmış. Üzerine çalıştığım bir projem var ve projemi geliştirmek için bu eğitimleri almam gerekiyor o nedenle buradayım. Gençler için muazzam bir ortam yaratmışlar, Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.”

-Yunus Han: “Ben oyun tasarımları yapıyorum. Bunun görsel yönünü güçlendirmek için bu eğitimi almaya karar verdim. Umarım güzel şeyler öğreneceğiz.”

Hibya Haber Ajansı

‘Akademi Ankara’ eğitimleri başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!