G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO34,79
GBP40,60
BIST10.279,08
GR. ALTIN2.401,07
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Aile ve Sosyal Hizmetler Enstitüsü kuruluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Enstitüsü kuruluyor / Haberin Peşinde Urfa

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ülke genelinde aile bütünlüğünün korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılması yönünde pek çok sosyal hizmet ve sosyal yardım faaliyetleri yürüttüklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, araştırma ve politika geliştirme faaliyetlerini ihtisaslaşmış bir enstitü üzerinden yürütmenin önemli olduğunu belirterek, “Bakanlığımızın mevcut çalışmalarını güçlendirmek ve yeni planlanacak sosyal hizmet faaliyetlerinin sağlam temeller üzerine inşa edilebilmesine katkı sağlamak, akademik yayınlar ve sosyal politika önerileri geliştirmek üzere bir enstitü kurmayı hedefliyoruz” dedi.

Sosyal refahın arttırılmasında araştırma, geliştirme ve müdahale programlarının önemli katkılar sunduğunu kaydeden Bakan Yanık,  şöyle devam etti:

“Bakanlığımızın mevcut çalışmalarını güçlendirmek ve yeni planlanacak sosyal hizmet faaliyetlerinin sağlam temeller üzerine inşa edilebilmesine katkı sağlamak en önemli önceliğimiz. Bu kapsamda veri üretme, araştırma ve politika geliştirme faaliyetlerinin ihtisaslaşmış tek bir merkez üzerinden yürütülmesi için bir enstitü kurmayı hedefliyoruz.”

“Yeni sosyal hizmet modelleri geliştirmek öncelikli hedeflerimiz arasında”

Bakan Yanık, enstitünün temel başlıklarının aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ve gaziler ile sosyal yardım politikaları olacağını vurgulayarak, bu başlıklarda hem sosyal politika üretmek hem de üretilen politikaları sosyal hizmete dönüştürmek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Bu enstitü ile sosyal hizmet faaliyetleri alanında veriye dayalı bilimsel araştırmalar yapılması, proje ve hizmetlerin etkinliğinin analiz edilmesi ve yeni sosyal hizmet modellerinin geliştirilmesini planladıklarının altını çizen Bakan Yanık, “Ayrıca akademik yayınlar yapmak ve sosyal politika önerileri geliştirmeye yönelik çalışmaları da yürütmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Enstitümüz bir akademi görevi de yürütecek”

Bakan Yanık, enstitüde, uzmanlar, akademisyenler ve kurum temsilcilerinin görev alacağını belirterek, “Bakanlık personelimizin mesleki becerilerini artırmak ve ihtisaslaşmalarını sağlamak için de enstitüde eğitim programları geliştireceğiz. Enstitümüzün bir akademi görevi yürütmekle beraber sahanın ihtiyaç duyduğu araştırmaları yapmak, veri üretmek, yeni hizmet modelleri geliştirmek ve eğitim programları düzenlemek gibi çok yönlü işlevleri de olacak.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Aile ve Sosyal Hizmetler Enstitüsü kuruluyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!