G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO35,03
GBP40,94
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.505,78
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Ahiliğin gelenekleri tarihi handa yaşatıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ahiliğin gelenekleri tarihi handa yaşatıldı / Haberin Peşinde Urfa

Moğol istilasından kaçak Türklerin 13’üncü yüzyılda Anadolu’da kurdukları ve Osmanlı’nın cihan devleti olması yolunda önemli katkıları bulunan esnaf teşkilatı Ahiliğin gelenekleri tarihi handa yaşatıldı.

Moğol istilasından kaçak Türklerin 13’üncü yüzyılda Anadolu’da kurdukları ve Osmanlı’nın cihan devleti olması yolunda önemli katkıları bulunan esnaf teşkilatı Ahiliğin gelenekleri tarihi handa yaşatıldı. Tarihi Koza Han’da yapılan Şer kuşanma töreni, izleyenleri asırlar öncesine götürdü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret İl Müdürlüğü işbirliğiyle Ahilik Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda büyük rol oynayan ve 13’üncü yüzyılda görülmeye başlayan esnaf kuruluşu olan Ahilik, etkinliklerle yaşatıldı. Her yıl kutlanan ve geleneksel hale gelen Ahilik Haftası etkinlikleri Koza Han’da ‘Şed kuşanma’ töreni ile başladı. Yaklaşık 6 asır önce 2. Bayezid tarafından yaptırılan, Osmanlı döneminde ipek ticaretinin merkezi olan ve burada satılan kozalardan üretilen ipeğin dünya saraylarını süslediği Koza Han, 800 yıllık bir geleneğe ev sahipliği yaptı. Ahilik geleneğinin önemli bir parçası olan ve kalfalıktan ustalığa geçişte yapılan ‘Şed kuşanma’ töreni düzenlendi. O dönemin kıyafetlerini giyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları vatandaşları asırlar öncesine götürdü.

Karagöz ve Hacivat Müzesinde ise çocuklar ahilik kültürü ile ilgili bilgi aldı. Ardından Karagöz ve Hacivat gölge oyununu izlediler. Medeniyet tarihine Türk kültürünün armağan ettiği bu güçlü mirasın gelecekte de korunması temennisi ile düzenlenen etkinler kapsamında Kent müzesi önünde halkın büyük ilgi gösterdiği Türk Halk Müziği konseri de düzenlendi.

Hibya Haber Ajansı

Ahiliğin gelenekleri tarihi handa yaşatıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!