G-CV0ZL47F6D
USD32,55
EURO34,99
GBP40,86
BIST9.766,61
GR. ALTIN2.437,86
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

AFETLERDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARA 6 MİLYON TL DESTEK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Son dönemde afetlerden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçları için kullanılmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 6 milyon TL kaynak aktardık” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğal afet ve acil durum hallerinde ailelere yardım elini uzatmaya devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2020 Mayıs ayından bu yana meydana gelen doğal afetlerde ailelerin temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı (SYDV) hesaplarına yaklaşık 6 milyon TL tutarında kaynak aktarıldığını bildirdi.

‘DEPREMDEN ETKİLENEN HANELERE 4 MİLYON TL DESTEK’

Bakan Selçuk, sosyal yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken saha ‘sinir ucu’ olarak görev yapan 1003 SYDV olduğunu anımsattı. Sosyal yardımların dezavantajlı kesimlere ulaştırılmasında il ve ilçelerimizde bulunan SYD Vakıflarının çok önemli bir görev icra ettiğini altını çizen Selçuk, Mayıs ayından bu yana sahada yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Selçuk, 14 Haziran’da merkez üssü Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremden Adaklı ve Yedisu ilçelerinin yanı sıra Erzurum’un Çat ilçesinin de etkilendiğini hatırlattı. Selçuk, “Depremden etkilenen hanelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için 4 ilçenin SYD Vakfı hesaplarına 4 milyon 671 bin TL kaynak aktardık” dedi.

‘KESTEL’E 248.000 TL KAYNAK SAĞLANDI’

Bakan Selçuk, 21 Haziran’da Bursa Kestel’de de yoğun yağış nedeniyle afetten etkilenen vatandaşların yardımına koştuklarını vurgulayarak, “Afetten zarar gören hanelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için Kestel SYD Vakfı hesabına 248.000 TL tutarında kaynak sağlandı” diye konuştu.

‘İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE 1.100.000 TL DESTEK’

Bakan Selçuk, 23 Haziran’da İstanbul’da meydana gelen sel felaketi sonrası yapılan çalışmaları titizlikle takip ettiklerini kaydetti. Selçuk, “İstanbul’daki sel felaketinden etkilenen ihtiyaç sahibi ailelere 1.100.000 TL tutarında yardım yapıldı” şeklinde konuştu.

Selçuk, “Sakarya’daki fabrika yangını ardından da taburcu olan kişilerin hanelerine, SYD Vakıfları aracılığıyla ziyaretler gerçekleştirilerek, ihtiyaçlar belirlendi” ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk, hasar tespit raporları sonrasında ihtiyaç duyulması halinde SYD vakıflarına kaynak aktarılacağını söyledi. Ayrıca, Psikososyal Destek Ekipleri, patlamadan etkilenen vatandaşların ve ailelerinin yanında olmaya devam ederken; görevlendirilen 2 İş Müfettişi ile Teftiş Başkan Yardımcıları incelemelerini sürdürüyor.

AFETLERDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARA 6 MİLYON TL DESTEK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!