G-CV0ZL47F6D
USD32,23
EURO34,95
GBP41,12
BIST10.400,48
GR. ALTIN2.412,06
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Adına yakışır güvenlik testi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adına yakışır güvenlik testi / Haberin Peşinde Urfa

Bu test Volvo Cars tarafından şimdiye kadar gerçekleştirilen en zorlu çarpışma testi olarak tanımlanıyor. Arama kurtarma ekipleri, 30 metreden aşağıya atılan bu otomobillerden kazazedeleri hızlı ve güvenli bir şekilde çıkartmak için çalışıyor. 

Güvenlik denilince akla gelen ilk otomobil markası olan Volvo, adına yakışır bir çarpışma testine imza attı. Marka, kurtarma hizmetlerinin herhangi bir çarpışma senaryosuna karşı hazır olması, sıradan çarpışma testlerinin ötesine geçmesi ve en kötü çarpışmalarda ortaya çıkabilecek sonuçları bile deneyimleyebilmeleri için, yakın zamanda çeşitli önlemler aldı. Birkaç yeni Volvo’yu ilk kez 30 metre yükseklikte bir vinçten aşağıya bıraktı.

Bu yaklaşım, otomobillerde en kötü çarpışma senaryolarında karşılaşılabilecek hasarlara benzer hasarlar oluşturmaya yardımcı oldu: çok yüksek hızda gerçekleşen otomobil kazaları, bir otomobilin bir kamyona yüksek hızda çarptığı kazalar veya bir otomobilin yandan şiddetli bir şekilde darbe aldığı kazaları düşünün.

Bu gibi durumlarda, otomobilin içinde yer alan insanların durumu kritik olabilir. Bu nedenle öncelik, sektörde ‘hayat çeneleri’ olarak bilinen hidrolik kurtarma aletlerini kullanarak insanları otomobilden mümkün olduğunca hızlı dışarıya çıkarmak ve bir hastaneye ulaştırmaktır. Kurtarma uzmanları genellikle altın saatten bahsederler: Yaralının kaza meydana geldikten sonra en geç bir saat içinde hastaneye götürülmesi gerekir.

Volvo Cars Trafik Kazaları Araştırma Ekibi’nde kıdemli bir araştırmacı olan Håkan Gustafson, “İsveç kurtarma hizmetleriyle yıllardır çok yakın bir şekilde çalışıyoruz. Hedefimiz aynı: yolların herkes için daha güvenli olması. Umarız hiç kimsenin başına çok şiddetli bir kaza gelmez. Ancak bütün kazaları önlemek mümkün değil. Bu nedenle, çok şiddetli bir kaza meydana geldiğinde elimizde hayat kurtarmaya yardımcı olacak yöntemler olması büyük önem taşıyor.” dedi.

Kurtarma işçileri eğitim otomobillerini genellikle hurdalıklardan alırlar. Ancak bu otomobiller genellikle yirmi yaşının üzerindedir. Modern otomobiller ile on beş, yirmi yıl önce üretilenler arasında, çelik gücü, güvenlik kafesi yapısı ve genel dayanıklılık açısından büyük fark vardır. Ve yeni Volvolar, modern otomobiller arasında en sert çeliğe sahip olanlardandır.

Adına yakışır güvenlik testi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!