G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO35,11
GBP41,82
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.324,97
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Adet bittikten kaç gün sonra hamile kalınır? Adet dönemi ile hamilelik ilişkisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adet bittikten kaç gün sonra hamile kalınır? Adet dönemi ile hamilelik ilişkisi / Haberin Peşinde Urfa

Hamile kalma durumuyla ilgili en çok merak edilen ve araştırılan konulardan birisi de adet döneminin bebeğin oluşumuna etkisidir. Adet dönemi bittikten hemen sonra ilişkiye girildiği zaman hamilelik oluşur mu? İşte hamilelik ve adet dönemi ilişkisi…

Hamile kalma durumuyla ilgili en çok merak edilen ve araştırılan konulardan birisi de adet döneminin bebeğin oluşumuna etkisidir. Adet dönemi bittikten hemen sonra ilişkiye girildiği zaman hamilelik oluşur mu? İşte hamilelik ve adet dönemi ilişkisi…

Anne olmak isteyen kadınların hamilelik şanslarını arttırabilmeleri için en etkili yol, yumurtlama gününü bilip ona göre ilişkiye girmekle sağlanır. Çeşitli yöntemleri denemelerine rağmen çocuk sahibi olamayan çiftler, bu durumun altında yatan temel etkenin kısırlıktan mı kaynaklı olduğu yoksa doğru yumurtlama günü ve sıklığında bulunup bulunmadığını iyi bilmeleri gerekir. Hamile kalmak için en önemli etken  yumurtlama döneminde korunmadan temasta bulunmaktır. Hamilelik elde edebilmek için folikülerde biriken yumurtalardan birisinin olgunlaşıp öne atılması ve yaklaşık 24 saat içinde erkeğin üreme hücresi tarafından döllenmesi gerekir. Yumurtlama dönemine denk getirildiği takdirde hamile kalma şansı çok yükselecektir. Yumurtlama dönemi de adet dönemine göre hesaplandığından dolayı “Adetten kaç gün sonra hamile kalınır” sorusunun cevabı büyük önem kazanıyor.

TIKLA OKU: YUMURTLAMA DÖNEMİ NEDİR, HAMİLELİK ŞANSININ YÜKSEK OLDUĞ U GÜNLER NELER?

ADET BİTTİKTEN KAÇ GÜN SONRA HAMİLE KALINIR?

Ay başında görülen adet kanamasından 2 hafta sonra yani 14 ila 16.gün arasında hamilelik şansının fazla olduğu aralıktır. Erkeğin üreme hücresi kadının rahminde 4. güne kadar canlı durduğu için regl kanamasında 10.günden sonra ilişki yaşamak ve bunu devam ettirmek hamilelik şansını arttırır.

Hamile kalmak için önemli bir faktör de kadındaki yumurtanın taze ve yeni olmasıdır. Bu nedenle adetten iki hafta sonrasını beklemek bebek sahibi olmak için idealdir denilebilir.

TIKLA OKU: YUMURTLAMA GÜNÜ NASIL HESAPLANIR?

ADET DÖNEMİ İLE HAMİLELİK İLİŞKİSİ NEDİR?

Hamile kalma şansını arttırmak için takip edilmesi önerilen yumurtlama olayının regl kanamasıyla beraber ilişkisi yakındır. Kadın vücudunun ay başında yumurtlaması ve o yumurtanın da erkeğin üreme hücresi tarafından döllenmesine rağmen hamilelik ortaya çıkmamışsa, adet kanı ile beraber vücuttan uzaklaşır. Daha açık ifade edecek olursak; regl kanaması yumurtlamadan sonra oluşur.

HAMİLE KALMAK İÇİN YUMURTLAMA GÜNÜNÜN ÖNEMİ! HAMİLELİK ŞANSININ FAZLA OLDUĞU GÜNLER

Adet kanamasının görüldüğü günü öncelikle takvimde işaretleyin. Her ay görülen adet kanamasının kaç gün sürdüğünü gözlemleyin. Kadınların çoğu için yumurtlama evresi, döngünün ortasındaki 4 gün içerisinde oluşur. Düzensiz adet dönemi için en kısa döngüdeki gün sayısından 18 çıkartın. Bir sonraki adet ayının başladığındaki çıkan sayı kadar gün sayın. Bu hafta doğurganlığının en yüksek haftası olabilir!

yumurtlama dönemi hesaplama,Adetten kaç gün sonra ilişkiye girilir,Yumurtlama günü ilişki nasıl olmalı,Yumurtlama gününde kaç kez ilişkiye girilir,Adet bittikten kaç gün sonra ilişkiye girilir,Yumurtlamadan kaç gün sonra hamile kalınır

Adet bittikten kaç gün sonra hamile kalınır? Adet dönemi ile hamilelik ilişkisi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!