G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Adana Ticaret Odası Başkanı: Fahiş fiyat artışlarının sebebi haller değil

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana Ticaret Odası Başkanı: Fahiş fiyat artışlarının sebebi haller değil / Haberin Peşinde Urfa

Adana Vedat Dalokay Hal Kompleksi’ni ziyaret eden Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, “Fahiş fiyat artışlarının sebebi haller değildir. Haller özellikle fiyat istikrarını sağlayan aracı kurumlardır” dedi. Adana Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nde topta…

Adana Vedat Dalokay Hal Kompleksi’ni ziyaret eden Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, “Fahiş fiyat artışlarının sebebi haller değildir. Haller özellikle fiyat istikrarını sağlayan aracı kurumlardır” dedi.

Adana Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nde toptancı halini gezen ve esnafı dinleyen Menevşe, fahiş fiyat tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ATO Başkanı Menevşe, “Üretim, lojistik gibi son zamanlarda artan giderlerin ürünlere yüksek fiyat olarak yansıması kaçınılmazdır. Toptan ticaretin yapıldığı haller fiyatları yükselten değil, aksine fiyatları dengeleme görevini yapan mahallerdir” dedi.

“ALIŞVERİŞİN ÇOĞU HAL DIŞINDA”

Menevşe, ”Halcilerimiz özellikle son dönemde tüketiciyi rahatız eden fiyat artışlarından sorumlu tutulmaktadırlar. Şu anda yaş sebze ve meyvenin hallerdeki cirosu tüm toptan alışverişin ancak yüzde 40’ını kapsamaktadır, alışverişin yüzde 60’lık kısmı hal dışında gerçekleşmektedir. Tüm piyasaya hakim olamayan halcileri fiyatların artışından dolayı sorumlu tutmak haksızlık olur” dedi.

Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü:

“Haller aslında sistemi kayıt içine çeken, vergi ziyanını önleyen ve fiyatların kolaylıkla denetlenebildiği, arz ve talebin buluşup fiyatların istikrarlı bir şekilde teşekkülünü sağlama görevini icra eden mahallerdir.

“FARKLARIN MASAYA YATIRILMASI ESNAFIN DA ARZUSU”

Alışverişin hal dışına taşıması piyasanın yeterli şartların oluşmadığı bir zemine kaydırmaktadır, bu durumda piyasanın kontrolü sağlanamamaktadır. Üretici ile n.i tüketici arasında ürünün kat ettiği zaman ve aralarındaki farkların incelenmesi ve izah edilebilir maliyet artışlarının dışındaki farkların masaya yatırılıp bu konuda gereken tedbirlerin alınmasının hal esnafının arzusu olduğunu gördük.

Hallerin fiyat artışına neden olabilecek bir konumu yoktur. Bilakis bu yerlerin modern bir yapıya geçişlerini sağlamak ve dijitalleşmeyi teşvik etmek suretiyle, borsa gibi faaliyet gösteren serbest piyasa şartlarına göre çalışabilecek bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir.”

Adana Ticaret Odası Başkanı: Fahiş fiyat artışlarının sebebi haller değil

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!