G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Adana Lezzet Festivali’nde 261 bin kilo et, 196 bin litre şalgam tüketildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana Lezzet Festivali’nde 261 bin kilo et, 196 bin litre şalgam tüketildi / Haberin Peşinde Urfa

667 bin ziyaretçi ağırlayan, birbirinden farklı yüzlerce ürün ve lezzetin sunulduğu festivalde, 261 bin 500 kilogram et, 196 bin 800 litre şalgam tüketildi.

 Adana Valiliği’nin öncülüğünde Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle 7-8-9 Ekim tarihlerinde düzenlenen 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, üç gün boyunca farklı lezzetlere sahne oldu.
667 bin ziyaretçi ağırlayan Adana Lezzet Festivali’nde üç gün boyunca gastronomi şovu yaşandı. Lezzet Festivali’nin ilk gününde festival mangal ateşi töreniyle, gastronomi konferanslarıyla, çeşit çeşit lezzetlerle, renkli etkinliklerle bol bol eğlenen Türkiye’nin dört bir yanından gelen konuklar, yeni tatlar keşfederek keyifli zamanlar geçirdiler. Sadece bölgeden ve ülkemizden değil, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen misafirler, 3 gün boyunca Adana’da hem Adana’nın muhteşem güzelliklerini keşfetti hem de Adana’nın yöresel lezzetlerini tatma fırsatı buldu.


 Bu yıl  ‘Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak’ temasıyla yapılan Adana Lezzet Festivali’nde, kente özgü Adana Kebabı, analıkızlı çorbası, mumbar ve şırdan dolması gibi lezzetlerin de aralarında bulunduğu tam 140 çeşit yemek, yerli ve yabancı turistlere tanıtıldı. Adana’ya ciddi ekonomik katkısı olan, şehir ekonomisine geçtiğimiz yıl 150 milyon TL katkı sağlayan festivalin, bu yıl kent ekonomisine tam iki kat gelir sağladığı öngörülüyor. Sadece festival alanında 261.500 kg et, 196.800 litre şalgam tüketilirken kentte istihdamı artıran ve ekonomik bir hareketlilik sunan festival, bu yıl da esnafın yüzünü güldürdü.

 Adana gastronomisini tanıtmak ve dünya gastronomi turizminden pay almayı amaçlayan Adana, bu sene 6’ncısını gerçekleştirdiği festival ile önemli bir tanıtım çalışmasını da gerçekleştirmiş oldu. 3 gün boyunca yerli ve yabancı basın kuruluşlarının haberlerine yer verdiği ayrıca sosyal medya fenomenlerinin de paylaşımı ile 3 gün boyunca Türkiye gündemine oturan Adana Lezzet Festivali, çok ciddi bir algı yarattı. Festival, Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna, Türev Uludağ, Ebru Baybara Demir Sahrap Soysal, Arda Türkmen gibi gastronomi dünyasının yıldızlarını da ağırlarken bu sene festival kapsamında Adana’ya gelen ünlü tarihçi İlber Ortaylı da dikkatlerin bölgeye çekilmesinde etkili oldu.   

Hibya Haber Ajansı

Adana Lezzet Festivali’nde 261 bin kilo et, 196 bin litre şalgam tüketildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!