G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,94
GBP40,64
BIST10.173,42
GR. ALTIN2.439,78
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

AB’den otomotiv sektörüne destek paketi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Komisyonu 20 milyar euro değerinde otomotiv sektörünü destekleyecek yeni bir canlandırıcı paket üzerine çalışıyor. Bu bütçeyle birlikte ‘temiz otomobil’ diye adlandırılan yeni modellerin daha çok destekleneceği belirtiliyor.

Alman gazetesi Sueddeutsche Zeitung’un haberine göre AB Komisyonu, Covid-19 salgınıyla birlikte yavaşlayan hatta durma noktasına gelen otomobil satışlarını tekrar hareketlendirmek için yeni bir ekonomik paket üzerinde çalışıyor. 20 milyar euro değerinde olacak olan bu paketin henüz tüm detayları belli değil. Özellikle habere konu olan ‘temiz otomobiller’ başlığının nasıl tanımlanacağına dair kesin bir bilgi yok.

Brüksel merkezli lobi grubu olan Transport & Environment üyesi Stef Corneils, “Bu tamamen kabul edilemez.” diyerek gazeteye açıklamalarda bulundu. Avrupa otomobil kullananlar grubu ACE’nin yöneticisi Stefan Heimlich, AB tarafından zorunlu tutulan CO2 gazı salımı hedeflerine bu durumun zarar vereceğini belirtti.

Avrupa otomobil endüstrisi Çin’den sonra dünyanın en büyük ikinci pazarı konumunda. Mayıs ayının ortalarında otomobil ve kamyon üreticileri, onların tedarikçi üyeleri otomotiv sektörünü tekrar hareketlendirmek için bir araya gelmişlerdi.

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire 18 Mayıs tarihinde AB’deki otomobil satışlarını ve endüstrisi desteklemesi için AB’ye bir öneride bulunduklarını açıklamıştı. Le Maire önerinin düşük emsiyonlu otomobil satışlarını daha fazla destekleyecek demişti.

Alman Başbakan Angela Merkel ise herhangi bir ekonomik teşvik paketinin iklimi koruyacak tarzda olması gerektiğini de açıkça belirtmişti. Sueddeutsche Zeitung’a göre belirtilen teşvikler ulaşım sektörü için 100 milyar euro değerinde olacak daha geniş bir teşvik planının parçası olacak.

AB Komisyonu sözcüsü konuyla alakalı bir yorum yapmadı.

AB’den otomotiv sektörüne destek paketi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!