G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,69
GBP40,32
BIST10.259,88
GR. ALTIN2.401,18
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

ABD’den dev bütçe açığı: 3,1 trilyon dolar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’den dev bütçe açığı: 3,1 trilyon dolar / Haberin Peşinde Urfa

ABD’de 2019 mali yılında 984 milyar dolar olan bütçe açığı, pandeminin etkisiyle 2020’de 3,1 trilyon dolarla rekor kırdı. 

ABD’de federal bütçe açığı 2020 mali yılında 3,1 trilyon dolarla tüm zamanların rekorunu kırdı. 2019 mali yılındaki açık 984 milyar dolardı. Açıktaki artış oranı yüzde 215’e ulaştı.

Beyaz Saray, 2020 mali yılındaki bütçe açığı beklentisini şubatta yaklaşık 1,1 trilyon dolar olarak açıklamıştı. Gerçekleşen rakam, pandeminin etkisiyle beklentinin yaklaşık 3 katını buldu.

Bütçe açığı, 2019 milli gelirinin yüzde 14,5’ine ulaştı.

6,5 TRİLYON DOLAR HARCADILAR

Corona virüsü salgını nedeniyle kamu harcamalarındaki artış ve vergi gelirlerindeki düşüş açığın yükselmesinde etkili faktörler olarak öne çıktı.

Federal hükümet, 2020 mali yılında 6,5 trilyon dolar harcama yaptı. Bu harcamada önemli pay, martta Kongre’de onaylanan 2,2 trilyon dolarlık pandemi dönemi ekonomik teşvik paketinin oldu.

The New York Times’ın konuya ilişkin haberinde, bütçe açığındaki rekorun, ABD ekonomisinin karşı karşıya olduğu zor durumu gösterdiği vurgulandı.

Corona virüsü kaynaklı vaka ve ölüm sayısında dünyada birinci olan ABD, 1929’daki Büyük Buhran sonrasındaki en sert ekonomik küçülmesini yaşadı.

FAİZ SIFIRA YAKIN

ABD’de faizler 0’a yakın seviyelerde olduğu için Hazine’nin borçlanma maliyetleri de düştü ancak artan açık, yeni teşvik paketi konusunda Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasındaki çekişmeyi daha çetrefilli hale getirebilir.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, bütçe açığının nedeni olarak salgınla mücadeleye ve ekonomiyi desteklemek için yapılan harcamalara işaret etti.

Bütçe Ofisi Direktörü Russell T. Vought ise, ekonominin toparlanması, şirketlerin tekrar işçi alımı yapması ve insanların daha fazla harcamaya başlamasıyla bütçe görünümünün iyileşeceğini dile getirdi.

ABD’den dev bütçe açığı: 3,1 trilyon dolar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!