G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

ABD test merkezlerine gönderdiği fonları kesti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Donald Trump test yapıldıkça pozitif vaka sayısının daha fazla çıktığını söyleyerek test yapmayı yavaşlatacaklarını söylemişti. Trump’ın bu akılalmaz çıkışının ardından 5 eyalette 13 test merkezine sağlanan maddi desteğin kesilmesine karar verildi.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinde corona virüsü vaka sayısının yükselmesinin ekonominin açılmasından değil, fazla test yapmalarından kaynaklandığını söylemişti.
CNN’de yer alan habere göre, federal hükümetten bu konuda önemli bir adım geliyor.

Salgının mart aylarında hız kazanmasıyla birlikte hükümet, yerel yönetimlere destek olmak için ülkenin dört bir yanında kurulan test merkezlerine maddi destek sağlıyordu. Yapılan açıklamaya göre, 30 Haziran’dan itibaren Teksas, Illinois, New Jersey, Colorado ve Pennsylvania’da bulunan 13 test merkezine verilen finansal destek kesilecek.

TOPLAM TESTTE ZİRVEDE AMA…

Bu karar, Donald Trump’ın, “ABD’de vakalar artıyor çünkü diğer ülkelerden daha çok test yapıyoruz. Test sayısını azaltarak daha az vaka göstereceğiz!” tweetinden sonra geldi. ABD, toplam test sayısında zirvede olsa da nüfusa oranla kişi başı test sayısında dünyada 26. sırada yer alıyor.

Bu karardan en çok etkilenecek eyaletin Teksas olması bekleniyor. Maddi desteğin kesileceği 13 test merkezinin 7’si bu eyalette bulunuyor. Ayrıca Teksas’da bu hafta günlük vaka sayılarında rekor artışlar yaşanmıştı.

‘PERSONEL, TEST KİTİ, ÇADIRLAR… HEPSİ MALİYET’

Dallas Şehri Acil Durum Yönetim Direktörü Rocky Vaz, “Test merkezlerine olan desteğin uzatılmasını talep ettim ama kabul etmediler. Bize açıkça bunun uzatılmayacağı söylendi. Personel, çadırlar, test kitleri, jeneratörler, laboratuvar… Bunlar pahalıya mal oluyor. Federal test alanlarının yerini muhtemelen özel şirketler alacak” diye konuştu.

ABD test merkezlerine gönderdiği fonları kesti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!