G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,80
GBP40,54
BIST10.268,58
GR. ALTIN2.434,11
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

ABD Karıştı: Trump Taraftarları Kongre Binasını Bastı, Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Karıştı: Trump Taraftarları Kongre Binasını Bastı, Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi / Haberin Peşinde Urfa

ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerde hile yapıldığına dair iddialarını yineleyerek, “Asla pes etmeyeceğiz, asla kabul etmeyeceğiz” dedi. Eylemlerin ardından Kongre binası kapatıldı. Barikatları aşan bazı Trump taraftarları Kongre binasına girdi. Washington Belediye Başkanı Bowser, sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Kongre binasında silah sesleri duyuldu. Açılan ateş sonucu bir kadın yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Başkan Trump, Ulusal Muhafızları olaylara müdahale etmeleri için görevlendirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerde hile yapıldığına dair iddialarını yineleyerek, “Asla pes etmeyeceğiz, asla kabul etmeyeceğiz” dedi. Eylemlerin ardından Kongre binası kapatıldı. Barikatları aşan bazı Trump taraftarları Kongre binasına girdi. Washington Belediye Başkanı Bowser, sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. 

Kongre binasında silah sesleri duyuldu. Açılan ateş sonucu bir kadın yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Başkan Trump, Ulusal Muhafızları olaylara müdahale etmeleri için görevlendirdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın başkent Washington DC’deki “Amerika’yı Kurtar” adlı mitinginin ardından ortalık karıştı. Mitingin ardından Trump destekçileri seçimlerin sonuçlarının resmileşmesine yönelik tescil oturumun yapıldığı Kongre binası önünde toplandı.

Bu noktada polislin müdahalede bulunduğu Trump destekçileri, barikatları aşarak Kongre binasını bastı. Capitol olarak adlandırılan Kongre binasında giriş-çıkışlar kapatılırken, güvenlik güçlerinin destek kuvvet istediği belirtildi.

Kongre binası içinde arbede yaşanıyor

Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser, kent genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Çarşamba 23:00’ten perşembe sabah 06:00’ya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

ABD’de göstericilerin barikatları aşarak Kongre binasına girmesi üzerine Kongredeki oturumlara ara verildi ve Mike Pence bina dışına çıkarıldı.

Cumhuriyetçi Kongre üyesi Adam Kinzinger, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Bu bir darbe teşebbüsü” ifadesini kullandı.

Pensilvanya Valisi Tom Wolf da benzer bir çıkış yaparak, göstericilerin Kongre binasına girmesini “darbe girişimi” olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı: “Endişeyle takip ediyoruz”

Trump’tan itidal çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump olayların çığırından çıkması üzerine Twitter hesabından itidal çağrısı yaptı. Trump, “ABD Kongre binasındaki herkesten barış içinde kalmalarını istiyorum. Şiddet yok. Unutmayın, Biz Hukuk ve Nizam partisiyiz -Hukuk’a ve muhteşem erkek ve kadınlarımıza saygı gösterelim” mesajını paylaştı.

Kongre binasında açılan ateş sonucu bir kadın yaralandı. Kadının durumunun ağır olduğu ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

ABD Başkanı Trump, Ulusal Muhafızlara “Kongre binasındaki olaylara müdahale etmeleri” yönünde talimat verdi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ABD’den gelen görüntülerin şoke edici olduğunu belirtip “Demokratik seçimin sonucuna saygı gösterilmeli” dedi.

ABD’nin seçilmiş başkanı Biden, yaşananları “kalkışma” olarak nitelendirdi. Biden, Trump’a “Yemini tut, Anayasa’yı savun” diye seslendi

Trump, kendisini destekleyen göstericilere “evlerine dönme” çağrısında bulundu.

Twitter, Amerika Birleşik Devletleri, NATO, Darbe, kalkışma, Donald Trump

ABD Karıştı: Trump Taraftarları Kongre Binasını Bastı, Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!