G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

‘ABD 2022 yılında toparlanır’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘ABD 2022 yılında toparlanır’ / Haberin Peşinde Urfa

ABD’deki Ulusal İşletme Ekonomistleri Birliği (NABE), 235 üyesini kapsayan bir anket düzenledi. Buna göre ekonomistlerin yarısı, gayri safi milli hasılanın salgın öncesi döneme geri dönmesi için en iyi ihtimal olarak 2022 yılını öngörüyor. Ankete katılanların yüzde 40’ı, hükümetin corona virüsü karşısında yeterli ekonomik adımları atmadığı görüşünde. En çarpıcı sonuçlardan biri ise NABE üyelerinin yüzde 62’sinin kasımdaki seçimlerde Joe Biden’ın seçilmesinin ABD ekonomisinin büyümesi için daha iyi olacağını düşünmesi. 

ABD’li ekonomistlere göre ülke ekonomisi uzun yıllar durgunluktan çıkamayabilir. CNN’de yer alan habere göre Ulusal İşletme Ekonomistleri Birliği (NABE) üyelerinin yaklaşık yarısı, 2022’ye kadar gayri safi yurt içi hasılanın salgın öncesi seviyesine dönmesini beklemiyor. Uzmanların büyük bölümü, iş piyasasının eski duruma gelmesinin de 2022’nin şubat ayını bulacağı görüşünde.

NABE üyelerinin bir bölümüne göre ABD ekonomisinin toparlanma belirtileri görülüp ardından daha da kötü bir düşüşe geçmesi ihtimali de göz ardı edilmeyecek kadar fazla. NABE’nin bu verileri, ağustos ayında 235 üyesiyle yaptığı ankete dayanıyor.

1 TRİLYON DOLARDAN FAZLA YENİ PAKET BEKLENTİSİ

Trump Hükümeti, salgın sonrası eşi görülmemiş büyüklükte yardım paketleri açıkladı. Ancak ekonomistler bu konuda ikiye bölünmüş durumda. NABE anketine katılan uzmanların yüzde 40’ı, devasa yardım paketlerine rağmen hükümetin yeterince şey yapmadığı görüşünde. Yüzde 37’si, salgına verilen ekonomik tepkinin yeterli olduğunu düşünüyor. Ekonomistlerin yüzde 23’ü ise hükümetin gereğinden fazla destek paketi açıkladığını savundu.

ABD Kongresi henüz yeni teşvik paketi üzerinde anlaşma sağlayamasa da NABE üyelerinin yarısından fazlası tamamlayıcı sağlık sigortası ve küçük işletmeler için maaş koruma programının mutlaka devam etmesi düşüncesinde. Ekonomistlerin büyük bölümü yeni açıklanacak teşvik paketinin 1 trilyon dolardan fazla olacağı beklentisinde.

EKONOMİDEKİ AÇIK ŞU AN İÇİN SORUN DEĞİL

Anketin en çarpıcı bölümlerinden biri ise kasım ayında düzenlenecek seçimlerle ilgili. NABE üyelerinin yüzde 62’si Demokratlar’ın adayı Joe Biden’ın seçilmesinin ABD ekonomisinin büyümesi açısından daha iyi olacağı görüşünde. Ekonomistlere göre kim başkan seçilirse seçilsin önünde üç büyük sorun olacak: Virüsü yenmek, ekonomik iyileşme ve sağlık politikasını teşvik etmek…

ABD ekonomisindeki açık, hükümetin aşırı harcamaları nedeniyle hızla büyüyor. Ancak NABE üyelerine göre krizi atlatmak için teşvikler şart. Bu nedenle şu anda ekonomideki açığın bir endişe kaynağı olmadığı görüşündeler.

‘ABD 2022 yılında toparlanır’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!