G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO34,67
GBP40,32
BIST10.247,75
GR. ALTIN2.395,82
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

ABB Şehir Tiyatroları ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ oyunu ile perdelerini açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABB Şehir Tiyatroları ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ oyunu ile perdelerini açtı / Haberin Peşinde Urfa

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığına bağlı Başkent Tiyatroları, yeni sezona yeni ismi ‘Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ ile başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığına bağlı Başkent Tiyatroları, yeni sezona yeni ismi ‘Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ ile başladı. Türk tiyatrosunun duayen yazarlardan Haldun Taner’in ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ adlı oyunun prömiyeri Gençlik Parkı’ndaki ABB Şehir Tiyatroları’nda gerçekleşti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sanat sezonunu açtıklarını belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Bozkurt, “Artık Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları olarak hayatımızı sürdüreceğiz. Bu sene sanat sezonunu Haldun Taner’in ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ oyunuyla açtık. Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda artık modern tiyatromuzun örneklerini vereceğiz. Ankaralıları oyunlarımızı izlemeye davet ediyorum ve bütün Ankaralıların desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ adlı oyunun yönetmenliğini üstlenen, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sanat Yönetmen Yardımcısı Erdal Ozan Metin ise “Bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın ismiyle açılışını gerçekleştiriyoruz. İlk oyunumuz; ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’. Türk tiyatrosunun duayen oyunlarından biridir ve dünyada birçok dile çevrilmiş, evrensel oyunlarındandır. Bu oyunu Şehir Tiyatroları’nın ilk oyunu olarak yönetmek de bana düştü. Bu konuda çok heyecanlıyım bir tiyatrocu olarak. Oyun evrensel bir hikayeyi; Vicdani ve Efruz’un yaşamı üzerinden anlatıyor.

Türkiye’nin her yerinde bu hikayeyi bizim gördüğümüz bizim anlattığımız şeklinde anlatabilmek. Amacımız insanların bu kaotik dünyada ruhlarını tiyatroyla ve sanatla güzelleştirebilmek, biraz onlara tebessüm ettirebilmek ve keyifli bir akşam geçirebilmek. Sanat her zaman her şeyi bütünleştiren birleştiren bir şeydir. Biz de Ankara’da Gençlik Parkı’nın içinde tüm Ankaralılara bu hikâyeyi anlatabilmek için onlara duyurumuzu yaptık, çalışmaya devam ediyoruz. Onlar da teveccüh gösteriyorlar ve bizleri yalnız bırakmıyorlar.”

Haldun Taner’in kaleminden çıkan ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ oyununa Başkentli sanatseverlerin de ilgisi yoğun oldu. Ankaralılar; Türk Tiyatrosunda önemli bir yeri olan oyunun ABB Şehir Tiyatroları’nda sergilenmesinden duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

Sevgi Tatlısu: “Büyükşehirin tüm etkinliklerini takip ediyoruz. Bugün de ilk tiyatro sezonunu başarılı bir oyunla açtık.”

Berkay Yazar: “Büyükşehirin bu etkinliklerini kutluyorum. Haldun Taner’in bu değerli yapıtını seyredeceğim için heyecanlıyım. Kaliteli etkinliklerin yapılmasını olumlu karşılıyorum ve katılmaya çalışıyorum.”

ABB Şehir Tiyatroları’nın oyunlarını izlemek isteyen Başkentliler, biletinial.com üzerinden oyun tarihlerine ulaşıp biletlerini alabilirler.

Hibya Haber Ajansı

ABB Şehir Tiyatroları ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ oyunu ile perdelerini açtı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!