G-CV0ZL47F6D
USD32,33
EURO35,09
GBP41,07
BIST9.056,60
GR. ALTIN2.300,09
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

47 milyon kişi işsiz kalırken, Jeff Bezos servetini 46,4 milyar dolar artırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD salgında sadece vaka ve ölüm sayılarıyla değil, işsizlik ve eşitsizlikte de dünyaya fark attı. Ülkede son 14 haftada 47 milyon kişi işsizlik maaşı başvurusunda bulunurken, en zengin 10 kişinin serveti yıl başından bu yana 59,2 milyar dolar arttı. ABD’nin ve dünyanın en zengin insanı Amazon’un patronu Jeff Bezos’un serveti bu dönemde 46,4 milyar dolar artışla 161 milyar dolara yükseldi. ABD, hem işsizlik artışında hem de en zengin kişinin servet artışında rekor kırmış oldu.

Corona virüsü salgınında vaka ve ölüm sayısının en çok olduğu ülke olan ABD, işsizlik ve eşitsizlik artışında da zirvede yer alıyor.

Vaka sayısının 2,5 milyonu, ölüm sayısının 125 bini aştığı ülkede, son 14 haftada toplamda 47 milyon kişi işsizlik maaşı başvurusunda bulundu. 13 Haziran ile biten haftada işsizlik maaşı başvurusunda bulunan kişi sayısı 1 milyon 480 bin olarak açıklandı. İşsizlik maaşı devam eden kişi sayısının 13 Haziran itibarıyla 19,5 milyon olduğu duyuruldu.

14 HAFTADIR MİLYONLAR BAŞVURUYOR

ABD’de Mayıs ayı itibarıyla istihdamın 137 milyon olduğu düşünüldüğünde son 14 haftada 47 milyon kişinin işsizlik maaşı başvurusunda bulunması, salgının istihdam üzerindeki yıkıcı etkisini de gösteriyor. 14 haftadır, haftalık işsizlik maaşı başvuru sayıları 1 milyonun üzerinde seyrediyor.

Şubatta işsizlik oranının yüzde 4’ün altında olduğu ABD’de, Nisan’da dar tanımlı işsizlik oranı işsizlik oranı yüzde 14,7’ye yükselmişti. Dar tanımlı işsiz sayısı da nisanda 23,1 milyona yükselmiş, mayısta 21 milyon olarak açıklanmıştı.

ABD’de son dönemde vaka sayılarının tekrar tırmanışa geçmesi ekonomide toparlanma umutlarını azaltırken, istihdam ve işsizlik sayılarına ilişkin beklentiler de kötüleşiyor.

ZENGİNLER DAHA ZENGİN OLDU

Öte yandan, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para musluklarını sonuna kadar açması işsizlikteki patlamayı durdurmazken, hisse senedi piyasalarındaki yükseliş üzerinden zenginlerin servetlerine servet katmasını sağladı.

Bloomberg milyarderler listesine göre, ABD’nin ve dünyanın en zengin insanı olan Amazon’un patronu Jeff Bezos, yıl başından bu yana servetini 46,4 milyar dolar artırarak 161 milyar dolara ulaştırdı.

ABD’nin en zengin 10 kişisinin servetinde yıl başından bu yana artış, 59,2 milyar dolara ulaştı.

47 milyon kişi işsiz kalırken, Jeff Bezos servetini 46,4 milyar dolar artırdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!