G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO35,06
GBP41,38
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.521,73
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

443 noktada bandrolsüz gübre denetimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

443 noktada bandrolsüz gübre denetimi / Haberin Peşinde Urfa

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yıllık program dahilinde lisans belgeli gübre üretim ve gübre dağıtıcı belgeli gübre bayilerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yıllık program dahilinde lisans belgeli gübre üretim ve gübre dağıtıcı belgeli gübre bayilerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı. ‘Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği’ kapsamında, Bakanlığın 7223 sayılı kanunu gereğince uygunsuz ve bandrolsüz gübre üreten firmalara idari yaptırımlar uygulandı. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “Kimyevi ve organik gübre denetimlerinde her ürün için Bakanlığımızdan alınan tescil belgesinin etiket uyumluluğu ve içerik uyumluluğu kontrollerini gerçekleştiriyor ve ayrıca şikâyet üzerine de denetimlerimizi yapıyoruz. 

2022’nin ilk 6 ayında toplam 443 işyerinde 710 adet ürün çeşidini denetlendi. Tespit edilen uygunsuz (tescil belgesiz, DNAbarkodsuz/bandrolsüz, içerik uygunsuz, etiket uygunsuzluğu) ürünler için idari yaptırımlar uygulanmıştır. Ayrıca uygunsuzluğu tespit edilen ürünlerin piyasada satışı engellenmiştir.

Kamyon üzerinde satışı yapılan uygunsuz ve bandrolsüz gübreler kesinlikle alınmamalı. Bu tarz durumlarla karşılaşan üreticilerimizin İl Tarım Müdürlüğümüze şikayette bulunmaları büyük önem taşıyor. Üreticilerimizin gübre satın alırken İl Müdürlüğümüzden Gübre Dağıtıcı Belgesi olan işyerlerinden satın almaları, hakedişli ve destek alacakları gübreler için mutlaka ÇKS kaydı yaptırmaları, gübrelerin üzerinde GTSbarkod ve GTSbandrol olmasına dikkat etmeleri, gübreyi satın alırken mutlaka Gübre Takip Sistemi (GTS) üzerinden satışının kendi adlarına çıkış yapıldığına emin olmaları, kesinlikle satın aldıkları ürüne ait faturayı almaları ve faturada aldıkları ürünlerin ayrıntısının yazılmasına dikkat etmeleri gerekmektedir. Herhangi bir olumsuzluk yaşadıklarında 7223 Sayılı Kanuna göre tazminat hakkı için, gübre alımına dikkat edilmesi önemlidir.”

Hibya Haber Ajansı

443 noktada bandrolsüz gübre denetimi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!