G-CV0ZL47F6D
USD32,60
EURO34,79
GBP40,61
BIST9.447,64
GR. ALTIN2.499,02
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

42.6 milyonluk kültür merkezi açılır açılmaz güçlendirildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

42.6 milyonluk kültür merkezi açılır açılmaz güçlendirildi! / Haberin Peşinde Urfa

Kağıthane Belediyesi, 2019 yılında açılır açılmaz statik sorunlar yaşanan kültür merkezini acilen güçlendirdi. 42.6 milyon lira harcanarak yapılan yeni kültür merkezi için 2.2 milyon liralık güçlendirme çalışması yapılmasının kamu zararı yarattığını savunan Kağıthane Belediye Meclisi’nin İYİ Parti’li üyeleri, konuyu ilçe meclisine taşıdı. Meclis üyeleri “Proje sorumlusu ve müteahhitten bunun hesabı soruldu mu?” dedi. 

Kağıthane Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Suat Sarı ve İYİ Partili Meclis Üyesi Fatih Çelik, Kağıthane Merkez Mahallesi Çok Amaçlı Kültür Merkezi inşaatında yaşanan skandal ile ilgili ilçe belediye meclisinde soru önergesi verdi. Önergede, 2014 yılında Kağıthane Belediyesi’nin kültür merkezi için 155 bin TL’ye proje ihalesi, 42 milyon 600 bin liraya da inşaat ihalesi düzenlediği anlatıldı.

2017 yılında bitirilmesi gereken inşaatın süresinin uzadığı ve en son 18 Nisan 2019 günü Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in sosyal medya hesaplarından “yakında açılışını yapacağız, incelemelerde bulunuyoruz” açıklaması yaptığı aktarıldı.

“STATİK HESAPLAR YANLIŞ YAPILDI”

Açılış yapılıp etkinlikler başladıktan sonra inşaatta bir hata olduğunun fark edildiği belirtilerek “İki kolon arası açıklığın çok fazla olduğu görülüyor. Statik hesapları yanlış yapılmış. Kültür merkezinde organize edilen düğünler ve etkinlikler esnasında zeminde oynama ve sehimler oluşunca, bina yıkılır korkusu ile tabanı güçlendirmek için yeniden ihale yapılıyor ve kamu zararı oluşuyor” denildi.

Kültür merkezinde bu riski telafi etmek için pazarlık usulü ile 4 Aralık 2019’da 2 milyon 205 bin 300 TL’lik güçlendirme ihalesi düzenlendiği kaydedildi.

Önergede “Neden proje sorumlusu ve müteahhite bunun hesabı sorulmadı? Yapının üst katı düğün salonu olarak planlanmasına rağmen statik hesaplar, hareketli yüke göre yapılmamış. Belediyenin ilgili teknik personelleri bu projeyi incelemeden mi kabul etmiştir?” sorularının yanıtlanması istendi.

42.6 milyonluk kültür merkezi açılır açılmaz güçlendirildi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!