G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

380 fırının unu TMO’dan

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

380 fırının unu TMO’dan / Haberin Peşinde Urfa

Son günlerde kur artışlarıyla buğday tedarikinde sorun yaşandığını savunan fırıncılar, ekmeğe zam talebini yineliyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) da piyasaya uygun fiyatlı un sağlamak için çalışmalara başladı.

Son günlerde kur artışlarıyla buğday tedarikinde sorun yaşandığını savunan fırıncılar, ekmeğe zam talebini yineliyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) da piyasaya uygun fiyatlı un sağlamak için çalışmalara başladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Fırınlarda biz yüzde 50’sini hedefledik. Burada 380’in üzerinde fırın bizimle çalışıyor. Şu ana kadar ekmek fiyatları çok hızlı artmadıysa bunların da mutlaka şeyi vardır” dedi.

TMO, eylül ayı itibariyle uygulamaya koyduğu Un Regülasyon Çalışması ile stoklarındaki ekmeklik buğdayın, un fiyatlarını makul seviyede tutacak şekilde satışına başladı. Ekmeğin hammaddesi olan unun uygun fiyatlarla fırıncılara ulaşması için çalışmalara başlanmıştı.

HEDEFİMİZ YÜZDE 50’Sİ

TBMM’de bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kendisine yöneltilen bir soruya şu yanıtı verdi: “Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından, hem fırınlara, hem de üreticiye, besiciye sübvanse şekilde buğday arzımız devam ediyor. Bu tabii ki piyasanın hepsini kapsayacak değil ama piyasanın bir miktar talebini ve isteğini kapsayacak bir şey yapıyoruz. Özellikle fırınlarda biz yüzde 50’sini hedefledik. Burada 380’in üzerinde fırın bizimle çalışıyor.” Pakdemirli, ekmek fiyatlarının şu ana kadar çok hızlı artmamasında söz konusu sübvansiyonların etkili olduğuna işaret etti.

TMO,Tarım ve Orman Bakanı,Bekir Pakdemirli


380 fırının unu TMO’dan

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!