G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

254 binden fazla çocuğa trafik bilinci aşılandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

254 binden fazla çocuğa trafik bilinci aşılandı / Haberin Peşinde Urfa

İçişleri Bakanlığınca 66 ilde oluşturulan 124 adet çocuk trafik eğitim parkında 254 binden fazla çocuğa trafik bilinci aşılandı.

Geleceğin bilinçli sürücü ve yayaları yetiştiriliyor

İçişleri Bakanlığınca 66 ilde oluşturulan 124 adet çocuk trafik eğitim parkında 254 binden fazla çocuğa trafik bilinci aşılandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, çocuk trafik eğitim parklarında, 2020 yılından bu yana 254 bin 787 çocuk, eğitici personel eşliğinde teorik ve uygulamalı modelde eğitim aldı. Çocuklara özel hazırlanan trafik eğitim parklarında, emniyet kemeri kullanımından, karşıdan karşıya geçme, güvenli takip mesafesine kadar birçok trafik kuralı öğretiliyor. 

Trafik bilinci çocuk eğitim parkları ile aşılanıyor

İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıklarının işbirliğiyle çocuk yaşlarda trafik bilincinin oluşturulması amacıyla hayata geçirilen “Çocuk Trafik Eğitim Parkları” projesi ile 04-12 yaş grubundaki çocuklara trafik kuralları uygulamalı ve teorik anlatılması sağlanıyor.  

6 ayda 160 bin çocuğa trafik kuralları öğretildi 

Proje kapsamında şu ana kadar 66 ilde 124  çocuk trafik eğitim parkı tamamlanarak faaliyete geçti. Çocuk trafik eğitim parklarında 2020 yılında 40 bin 668 çocuğa, 2021 yılında yüzde 7 artışla 54 bin 258 çocuğa eğitim verildi. Bu yılın ilk 6 aylık döneminde ise 159 bin 858 çocuk, trafik eğitim parklarında teorik ve uygulamalı eğitim aldı. 

Çocuk trafik eğitim parkları ülke genelinde yaygınlaştırılıyor

Trafik kurallarının uygulamalı ve teorik anlatıldığı trafik eğitim parklarının ülke geneline yaygınlaştırılması için de çalışmalar sürüyor. Bu yıl  Bursa, Gaziantep ve Şanlıurfa illerinde faaliyete başlayan çocuk trafik eğitim parklarına yıl sonuna kadar 12 adet daha eklenmesi planlanıyor. 2022 yılında, Ağrı, Bingöl, Batman, Bitlis, Edirne, Elazığ, Hakkâri, Iğdır, Kahramanmaraş, Kayseri, Osmaniye ve Samsun illerinde faaliyete geçirilmesi planlanan çocuk trafik eğitim parklarının projelendirilme çalışmaları sürüyor.

Temel trafik kuralları öğretiliyor

Çocuklara yönelik özel hazırlanan eğitim parklarındaki uygulamalarda; trafik ışığı bulunan okul ve yaya geçitlerinde karşıdan karşıya geçiş, trafik ışığı bulunmayan okul ve yaya geçitlerinde yolun karşısına geçiş, gündüz ve geceleyin üst geçit, alt geçit ve yaya yolu kullanımı, araçlarda emniyet kemeri, sesli ve ışıklı işaretlerin kullanımı, kavşaklarda manevra kuralları, park ve park etme kuralları,  güvenli takip mesafesinin önemi gibi ana konu başlıkları eğiticilerin refakatinde yaya ve sürücü modelli eğitimleri veriliyor.


Hibya Haber Ajansı

254 binden fazla çocuğa trafik bilinci aşılandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!