G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,75
GBP40,55
BIST10.247,75
GR. ALTIN2.400,76
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

2023’te Antalya Limanı kruvaziyer turizmi ile öne çıkacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023’te Antalya Limanı kruvaziyer turizmi ile öne çıkacak / Haberin Peşinde Urfa

Kruvaziyer Gemi Operasyonlarının Geliştirilmesi İçin İstişare Toplantısı QTerminals Antalya ev sahipliğinde Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri’nde gerçekleştirildi.

Kruvaziyer Gemi Operasyonlarının Geliştirilmesi İçin İstişare Toplantısı QTerminals Antalya ev sahipliğinde Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya; QTerminals Antalya yetkililerinin yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Sanayi ve Ticaret Odası, Antalya Serbest Bölge Müdürlüğü, Antalya Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Birliği, Corendon ve Pegasus Havayolları Antalya Operasyonları, Antalya Gümrük Müdürlüğü, Antalya Bölge Liman Başkanlığı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Antalya Tanıtım Vakfı’ndan yetkililer katıldı. 

Antalya için turizmin önemi, bu alanda yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıya katılan kurumlar iş birliği kararı aldı. Gelecek yıllarda Antalya için birlikte çalışma sözü veren kurumlar, Antalya’nın ülkenin en önemli turizm merkezi olmasını hedefliyor. 

Toplantıyla ilgili olarak QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, “Limanlar; şehirlerin aynaları niteliğinde ve Kruvaziyer Gemi Operasyonlarının geliştirilmesi, Antalya turizmine de olumlu katkılar sağlayacak. İzmir Limanının alt yapı sorunu ve coğrafi dezavantajları; Kamu Kurumları ve Özel Sektörün iş birliği sayesinde geliştirilmiştir. İzmir örneğinde olduğu gibi Kuşadası Limanı sürekli gelişim göstermiştir. Bu da bizlere limanların birbirleriyle rakip olmadığı, aksine sinerji içinde olduklarını gösteriyor. Birinin gelişimi, diğerini de olumlu yönde etkiliyor.” dedi.

Turist sayısı ile ilgili beklentisini de paylaşan QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, “QTerminals Antalya; liman tesislerinin kapasitesinden dolayı Akdeniz’de, iç ve dış turizm açısından önemli bir rol oynamakta. Kruvaziyer turizminde potansiyele sahip Antalya’yı, Doğu Akdeniz’de yeni bir dönüş merkezi haline getirmek için çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. QTerminals Antalya olarak bu yaz birçok kruvaziyer gemisine ev sahipliği yaptık. Pandeminin etkilerini yeni yeni yitirmeye başladığı geçen yılla beraber bu sene hareketli bir sezon geçirdik. Bu yıl QTerminals Antalya’ya toplamda 26 gemi seferi gerçekleşti. Bu seferlerde 30.641 yolcuyu limanda ağırlamış olduk. Gelecek yıl da QTerminals Antalya’ya bu rakamlarda veya üstünde sefer gerçekleştirilmesi ve yolcu taşınmasını beklemekteyiz. 2023 kruvaziyer sezonu için gemi rezervasyonlarımızı şimdiden almaya başladık. 2023 yılında ilk kruvaziyer gemisi Mart ayında gelecek. QTerminals Antalya Limanımıza; rezervasyon yaptıran gemilerle gelen turistler, Antalya esnafının da yüzünü güldürüyor. Bu bakımdan liman olarak şehrin ekonomisine yaptığımız katkının gelecek yıl da artarak devam etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

2023’te Antalya Limanı kruvaziyer turizmi ile öne çıkacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!