G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,98
GBP41,01
BIST9.069,43
GR. ALTIN2.326,26
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

2020 Okulların kesin açılış tarihi! Okula gidecek çocuklar virüsten nasıl korunmalı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 Okulların kesin açılış tarihi! Okula gidecek çocuklar virüsten nasıl korunmalı? / Haberin Peşinde Urfa

Koronavirüs nedeniyle okulların açılış tarihi ile ilgili velilerin gözü kulağı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yapacağı açıklamada! Bilim Kurulu toplantısı sonrasında okulların açılış tarihi kesinleşti. Okula gidecek olan çocuklar koronavirüsten nasıl korunmalı? İşte aileler çok önemli uyarılar…

Koronavirüs nedeniyle okulların açılış tarihi ile ilgili velilerin gözü kulağı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yapacağı açıklamada! Bilim Kurulu toplantısı sonrasında okulların açılış tarihi kesinleşti. Okula gidecek olan çocuklar koronavirüsten nasıl korunmalı? İşte aileler çok önemli uyarılar…

Okulların açılmasına dair gelişen son dakika açıklamaları koronavirüsten dolayı daha yakından takip eden veliler, gözleri ve kulaklarını ekrandan ayırmıyor. MEB 2020/2021 eğitim-öğretim takviminde okulların açılış tarihi olarak 31 Ağustos tarihi belirlenmişti. MEB’ten gelen açıklamada, Bilim Kurulu toplantısı sonucuna göre alınacak kararın duyurulacağı bildirildi. Okulların açılış tarihinin konuşulacağı Bilim Kurulu Toplantısı sonucunda MEB Ziya Selçuk, 31 Ağustos’ta uzaktan 21 Eylül’de ise yüz yüze eğitimlerin kademeli olarak başlayacağı öne sürüldü.

AİLELER ÇOCUKLARINI KORONAVİRÜSTEN NASIL KORUYABİLİR?

Okulların açılması ile beraber endişe ve kaygıları kat kat daha artacak olan veliler, çocuklarını okula gönderip göndermeme konusunda kararsızlığa düşebiliyor. Devamsızlıktan dolayı ya da diğer gerekçelerden dolayı çocuklarını okula göndermek durumunda kalan veliler çocuklarında gerekli bilgilendirmeyi yapmalı ve alınması gereken önlemleri anlatmalıdır.

“Koronavirüs, bize nasıl zarar verebilir?”, “Nasıl ve ne şekilde bulaşır?”, “Nasıl tedbir alınmalı?” tarzındaki sorular çocuğun kapasitesine uygun bir biçimde anlatılmalı ve devamında gelecek olan sorular anlaşılır şekilde cevaplandırılmalıdır. Gerekli tedbirler alındığı müddetçe kendisinin güvende olduğu iyice izah edilmelidir.

– Bilgilendirme amaçlı koronavirüs resmi çizilip akılda canlandırılabilir, şekli veya virüsün neye benzediği ile ilgili bahsedilebilir.

– Çocuklara özel tasarlanmış video ve fotoğraflardan gerekli bilgilendirmeler sağlanabilir.

– Hijyen kurallarına kesinlikle çok dikkat etmeleri gerektiği vurgulanmalı, hijyenik bir şekilde ellerini nasıl yıkayacağı detaylı gösterilmelidir.

– Maske kullanımı hakkında bilgilendirme yapılmalıdır.

ZİYA SELÇUK’TAN AİLELERE ÖNEMLİ UYARILAR!

Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk, sosyal medyasındaki açıklamada şunları demişti:

“Sınıf mevcutlarını azaltmak, teneffüste çıkacak öğrenci sayısını ayarlamak, sabahçı ve öğlencilerin karşılaşmasını engellemek, çocukların ortak alanlarda aynı zamanda bulunmaması için planlama yapmak, sıralar arasında boşluk sağlamak. Kısacası çocuklarımızın birbirleriyle sosyal mesafesini korumak ve okullarımızı sağlıkla açmak için gece gündüz çalışıyoruz. Çocukları ve yetişkinleri bayramda denizde, plajda, parkta, sokakta bu kadar yakın temaslı maskesiz görmek üzücü.”

okullar ne zaman açılacak,2020 okulların açılış tarihi,çocuklarda koronavirüs etkisi,MEB’den okul açıklaması,31 ağustosta okullar açılıyor mu,çocuklara koronavirüs nasıl anlatılmalı

2020 Okulların kesin açılış tarihi! Okula gidecek çocuklar virüsten nasıl korunmalı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!