G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

2 milyon çiftçi borç batağında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2 milyon çiftçi borç batağında / Haberin Peşinde Urfa

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, “Çiftçi 150 milyarlık borcuna çözüm beklerken, hükümet vadesi geçmiş 900 milyonluk alacağının peşinde” dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından çiftçilere kullandırılan ve vadesinde ödenmediği için takibe düşen kredi borçlarının yüzde 12 ile yüzde 18 faiz uygulanarak yapılandırılmasını öngören teklif Meclis’ten geçti. Sadece 21 bin çiftçiyi kapsayan düzenlemeyi eleştiren CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, “Bugün 2 milyon çiftçimiz borç batağında. Toplam borç 150 milyar lirayı bulmuş. Yani çiftçimiz 150 milyarlık borcuna bir çözüm beklerken, hükümet vadesi geçmiş 900 milyonluk alacağının peşinde, ne koparırsam kâr kafasında” dedi.

BU İNAT NİYE? 

2002 yılından bu yana kayıtlı 700 binin üzerinde çiftçinin üretimden ayrılmasına, 3 milyon hektarın üzerinde tarım alanının azalmasına neden olan yanlış uygulamalara ısrarla devam edildiğini vurgulayan Özer, “Bu inadın bir sebebi olmalı. Yoksa niye gün be gün üretimden kopulmasına izin verilsin ve çiftçinin derdine bu denli kayıtsız kalınsın” ifadelerini kullandı.

BUNUN ADI TEFECİLİK

Düzenlemeyle çiftçilerin Ekim 2021 sonuna kadar, ister borcunun tamamını kapatacak isterse en az yüzde 30’unu ödeyerek taksitlendireceğini, yapılandırılacak kredilere yüzde 12-18 basit usulde faiz uygulanacağını belirten Özer, “Böyle bir yapılandırma olur mu? Bunun adı tefeciliktir. Takipteki kredi faizlerinin silinmesi ve ana paranın 5 yıldan az olmayacak şekilde yapılandırılması gerekir” dedi.

2 milyon çiftçi borç batağında

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!