G-CV0ZL47F6D
USD32,51
EURO34,93
GBP40,80
BIST9.794,86
GR. ALTIN2.435,04
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

16 milyar dolarlık ultra lüks dava!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

16 milyar dolarlık ultra lüks dava! / Haberin Peşinde Urfa

Corona virüsü mücevher sektöründe ABD’lileri ve Fransızları karşı karşıya getirdi… Dünyanın en büyük pırlanta yüzük üreticilerinden ABD’li Tiffany geçen yıl 16 milyar dolarlık (119 milyar TL) anlaşma sonucu Fransız Louis Vuitton’a satılmıştı. Louis Vuitton, Fransız hükümetinden kaynaklanan baskılar sebebiyle satış için gereken parayı ödemeyeceğini açıkladı. Tiffany ise Louis Vuitton’u dava etti. Uzmanlar pandemi sonrasında mücevher sektöründeki daralma yüzünden Louis Vuitton’un Tiffany’yi satın almaktan vazgeçmiş olabileceğini vurguluyor. 

Lüks tüketimde dünyanın en büyük anlaşması olarak tarihe geçen Louis Vuitton, Tiffany birlikteliği davalık oldu. Louis Vuitton, Fransız hükümetinden gelen baskılar sonucunda Tiffany’i almaktan vazgeçerken Tiffany ise anlaşmanın kesinlik kazandığı gerekçesiyle Fransız devine karşı ABD’de dava açtı.

Geçen yılın sonlarında Louis Vuitton 16 milyar dolar ödeyerek Tiffany’yi satın aldığını duyurmuştu. Retuers’ta yer alan habere göre; Fransız Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Louis Vuitton’un sahibi Bernard Arnault’a bir mektup yazarak ABD’nin gümrük vergileri tehdidi ve pandemi koşulları sebebiyle Tiffany’nin satın alınmasının 6 Ocak 2021’e kadar ertelenmesini istedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian/Fotoğraf: Reuters

ABD ŞARAP VE PEYNİRLE TEHDİT EDİYOR

ABD ile Fransa arasında Çin ile ABD arasındaki gerginliğe benzer bir mücadele yaşanıyor. Fransa ABD’li Facebook ve Google gibi devlere ek vergiler getirmeye hazırlanırken Başkan Trump, Macron yönetimini Fransız peyniri ve şarabına ek vergiler getirmekle tehdit ediyor.

Louis Vuitton’ın mali işler başkanı Jean Jacques Guionny gazetecilere yaptığı açıklamada, “Anlaşma gerçekleşmeyecek. Anlaşmayı tamamlamaktan men edildik” açıklamasında bulunarak Fransız devletinin müdahalesi sebebiyle Tiffany’i satın alamadıklarını vurguladı.

Avrupa’nın en zengin kişisi olan Bernard Arnault mayıs ayında, corona virüsü salgını sırasında 30 milyar dolarla en çok para kaybeden isimdi. 71 yaşındaki Arnault, virüsün en çok etkilediği yaş grubunda yer alıyor. Buna rağmen ünlü iş insanı kaybettiğini tekrar geri kazanmak için her gün ‘savaş odası’ adını verdiği ofisine giderek çalışmaya devam ediyor. Fotoğraf: Reuters

ESKİSİ GİBİ KARLI BİR ŞİRKET DEĞİL

Fransız hükümetine yakın bir kaynak Louis Vuitton’a gönderilen mektubun politik bir mesaj taşıdığını fakat bağlayıcı olmadığını, mektubun tavsiye niteliğinde olduğunu aktardı. Beyaz Saray konu hakkında bir açıklamada bulunmazken Bernstein’da lüks marka analistliği yapan Luca Solca Louis Vuitton’un Fransız devinden gelen mektubu anlaşmayı yerine getirmemek için kullanmış olabileceğini söylüyor.

2022’DEN ÖNCE TOPARLANMA BEKLENMİYOR

Tiffany aynı zamanda şirketin kasasında daha fazla nakit olması amacıyla LVMH tarafından hissedarlara kâr payı ödenmemesi istendiğini söyledi. Bu yıl mücevher pazarının küresel anlamda yüzde 35 daralması bekleniyor. Pazarın pandemi öncesi büyüklüğüne 2022-2023 yılında anca gelmesi bekleniyor.

16 milyar dolarlık ultra lüks dava!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!