G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO35,08
GBP41,10
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.501,97
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

15 şehir daha dönüşecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 şehir daha dönüşecek / Haberin Peşinde Urfa

Kentsel dönüşüm atılımına önümüzdeki yıl 15 şehrin dönüşüm stratejileri daha eklenecek. İstanbul’un altyapı sistemlerinde afet risk önceliklendirme çalışması yapılacak, 20 il için Tarihi Kent Merkezi planlanacak

Sağlıklık konut stoku için başlatılan kentsel dönüşüm çalışması 15 şehri daha kapsayacak şekilde genişliyor. Kentsel dönüşüm kapsamında bugüne kadar 59 ilde 276 riskli alan, 38 ilde 175 kentsel dönüşüm ve geliştirme alanı ve 11 ilde 17 yenileme alanı ilan edildi. 56 ilde 52 bin hektarlık bölge rezerv yapı alanı belirlendi. Tüm kentsel dönüşüm çalışmaları il ve ilçe bazında özel olarak yürütülecek. Çalışmalar kapsamında, belirlenecek 15 il için Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlanacak. Hazırlanan stratejiler doğrultusunda risk ve ihtiyaçlar göz önüne alınarak önceliklendirme de yapılacak.

İSTANBUL MERCEK ALTINDA

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, özellikle İstanbul’u mercek altına alacak. İstanbul’da mevcut yapılar dikkate alınarak, kentsel dirençliliğin artırılması amacıyla altyapı sistemlerinde afet risk önceliklendirme çalışması yapılacak ve ihtiyaç duyulan alanlar yenilenecek.

20 İL’E DAHA TARİHİ KENT MERKEZİ

Ayrıca, kentsel dönüşüm çalışmalarında şehirlerin tarihsel yapısı ön planda tutulacak. 25 ilde yapılan Tarihi Kent Merkezi çalışmaları devam edecek. Buna ek olarak 20 yeni ilde daha Tarihi Kent Merkezi çalışmaları başlayacak.

5 İL’E DİJİTAL MODEL

Yapılara ilişkin bir diğer çalışma da haritacılık alanında olacak. Bu yıl görüntü alımları tamamlanan Adıyaman, Bingöl, Muş, Tunceli ve İstanbul’daki kent alanlarının sayısal arazi modeli ve dijital şehir modelleri yapılacak.

İstanbul,Kentsel dönüşüm,Adıyaman,Bingöl,Muş,Tunceli


15 şehir daha dönüşecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!