G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,09
GBP40,90
BIST10.278,00
GR. ALTIN2.458,80
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nde “Andrea Chenier” operası sahnelendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nde “Andrea Chenier” operası sahnelendi / Haberin Peşinde Urfa

İtalyan besteci Umberto Giordano’nun önemli eserlerinden olan ve Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin sahneye koyduğu ANDREA CHENIER operası, 14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali kapsamında, AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.

Rejisörlüğünü ve dramaturjisini Recep Ayyılmaz’ın üstlendiği sezonun prömiyer eserinde; Fransız İhtilali döneminde idealleri uğruna genç yaşta ölüme mahkum edilen şair Andrea Chenier’in kısa yaşam öyküsü, döneme uygun dekor ve kostümlerle anlatıldı. 

Dünya sahnelerinde pek çok opera evinde sahneye çıkan ünlü İtalyan tenor Ivan Defabiani’nin başrolde şair Andrea Chenier’i canlandırdığı eserde diğer solist sanatçılar; Kamil Kaplan “Carlo Gerard”, Seda Aracı Ayazlı “Maddalena de Coigny”, Ferda Yetişer “Bersi”, Selva Erdener “La Contessa di Coigny”, Emin Özdemir “Fileville”, Emre Uluocak “Mathieu”, Haser Tek “Abbe”, Mehmet Kavil “Incredible”, Yiğitcan Tatlıoğlu, “Roucher”, Kemal Badem “Schmidt”, H. Zeliha Tunçyürek “Vecchia”, E. Kaan Çelikcan “Fouquier”, Batuhan Karatay “Dumas”, Mahir Kat, “Il Maestro di Casa” rollerinde sahnedeydiler.

Koreografisi Özge Ay’a ait eserde orkestra şefi Raoul Grüneis yönetimindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve koro şefi Maurizio Preziosi yönetimindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi Korosu solistlere eşlik etti. 

 Festival ihtişamlı AİDA operası ile son bulacak

 AKM Türk Telekom Opera Salonunda 22 Haziran Perşembe akşamı, Ankara ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinin ortak sahneleyecekleri ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün en büyük prodüksiyonlarından biri olan  İtalyan besteci Giuseppe Verdi’nin AİDA operası izlenebilecek. 

Solistleri, korosu ve dansçıları ve görkemli rejisi ile kapanışa damgasını vuracak eseri ünlü İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini sahneye koyuyor. 

Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Koro Şefi Paolo Villa yönetimindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi Korosu eşliğinde solist sanatçılar; Evren Ekşi “Aida”, Efe Kışlalı “Radames”, Jaklin Çarkçı “Amneris”, Murat Güney “Amonasro”, Gökhan Ürben “Ramfis”, Göktuğ Alpyaşar “Il Re Delle’Egitto”, Serkan Bodur “Un Messaggero”, Ayşenur Ayyıldız Haksoy “Sacerdotessa” rollerinde seyirci karşısında olacak. 

Muhteşem müzik, dans, dekor ve kostümlerle antik Mısır’ı sahneye taşıyan ve Romalı komutan Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida'nın imkansız aşkının anlatıldığı “Aida” operasının koreografisi ve dansları ise MDTİst imzası taşıyor. 

Hibya Haber Ajansı

14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nde “Andrea Chenier” operası sahnelendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!