G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

10 gençten 7’si için en önemli sorun ekonomi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

10 gençten 7’si için en önemli sorun ekonomi / Haberin Peşinde Urfa

Kendini “yorgun” hissettiğini açıklayan Türkiye’deki üniversiteli gençlerin en önemli problemi ekonomi olurken, eğitim de gençler için daha öncelikli bir sorun oldu. Salgının etkileri ile birleşen ekonomik kriz başta gençler olmak üzere toplumun tüm kesim…

Kendini “yorgun” hissettiğini açıklayan Türkiye’deki üniversiteli gençlerin en önemli problemi ekonomi olurken, eğitim de gençler için daha öncelikli bir sorun oldu.

Salgının etkileri ile birleşen ekonomik kriz başta gençler olmak üzere toplumun tüm kesimlerini derin bir yoksulluğa sürüklerken, Türkiye’de yaşayan her 10 gençten 7’si ülkedeki en önemli sorun olarak ekonomiyi görüyor. Toplum genelinde yüzde 60 olan bu oran, gençlerin ekonomik geleceklerinden daha fazla endişe ettiğine işaret ederken, gençlerin gündemindeki ikinci problem olan eğitim ise salgını geride bırakmış durumda. Gençler arasında yüzde 12 ile eğitim en önemli sorun olarak görülürken, salgının en önemli problem olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 4’te kalmış durumda.

Sidar Gedik

GENÇLER YORGUN

Genel toplum ile kıyaslandığında gençlerdeki aşılanma oranının daha yüksek olduğu görülüyor. Üniversite gençleri nezdinde en az tek doz aşı olanların oranı %91 iken toplumun genelinde tek doz aşısını olanların oranı %83. Gençlerin %72’si 2. doz aşısını da olmuş.   Aşısını olmayan kitlenin oranı %9 ama bu gençlerin de 1/4’ü aşısını olma niyetinde. Gerek toplumun gerekse de gençlerin bu dönemde hissettikleri ilk 5 duygu benzer.  Yorgunluk en baskın duygu. Bıkkınlık, endişe ve kafa karışıklığı yorgunluğu takip eden diğer duygular.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Ipsos Türkiye CEO’su Sidar Gedik, salgının can almaya devam ettiği ortamda ekonominin daha büyük tahribatlarla toplumun en önemli gündemi olmaya devam ettiğini aktardı.

Üniversite öğrencilerinin ekonomiyi en önemli sorun olarak görme oranlarının toplum geneline kıyasla daha yüksek olduğunu söyleyen Sidar Gedik, “Duygu durumu açısından üniversite öğrencilerini toplum geneli ile karşılaştırdığımızda olumsuz duyguların onlar için daha baskın olduğunu tespit ettik. Üniversitelilerin yarısından daha fazlası yorgun, bıkkın ve endişeli hissediyor. Özetle, duygusal olarak bu kadar yıpranmış olmalarına, ekonomik endişelerine, salgının gidişatına dair umutsuzluklarına rağmen aşılarını yaptırmışlar, okula dönmeye hazırlanıyorlar” dedi.

10 gençten 7’si için en önemli sorun ekonomi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!