G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP40,92
BIST10.734,63
GR. ALTIN2.505,01
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

10. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda Yüzyüzeyken Konuşuruz sahne aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

10. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda Yüzyüzeyken Konuşuruz sahne aldı / Haberin Peşinde Urfa

10. Barış ve Sevgi Buluşmaları, dördüncü gününde de alanında önde gelen isimleri İstanbullular ile buluşturdu.

10. Barış ve Sevgi Buluşmaları, dördüncü gününde de alanında önde gelen isimleri İstanbullular ile buluşturdu. Sahaf Festivali kapsamında düzenlenen Sahaf Söyleşileri’nin konukları Cengiz Özdemir, Ozan Sağöz ve Doğan Gürpınar oldu. Söyleşide yazar Gürpınar’ın “Küstah ve Cüretkar: Türkiye’nin Doksanlı Yılları” isimli kitabı üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi. Ardından Pelin Batu moderatörlüğünde gerçekleşen Çardak Altı Sohbetleri’nde “Cumhuriyetin 100. yılı Eğitim” konusu konuşuldu.

Her gün farklı bir konunun ele alındığı Çardak Altı Sohbetleri bu kez, Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Hassa Anne olarak bilinen Ece Kumkale ve Prof. Dr. Ayşe Yüksel’i konuk etti. Eğitimin en önemli sorununun niteliksizleşme ile beraber sınıfsallaşma olduğunu belirten Yıldız, “Aslında bizim cumhuriyetimiz bir eğitim cumhuriyetidir. İlk kuruluş dönemine baktığınızda Köy Enstitülerinden Millet Mekteplerine kadar eğitim yoluyla bir ülkenin inşası düşünülmüştür. Geldiğimiz noktada ne yazık ki yine eğitim yoluyla Cumhuriyetin yıkılma çabalarına tanıklık ediyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitimin her şeyin temelinde olduğunu belirten Ece Kumkale, “Bu konuyu konuşmak çok önemli. Her zaman umut olduğunu düşünüyorum. Umudumuzu kaybettiğimizde Atatürk’ün başardıklarına ve bize neler öğrettiğine dönmek gerekiyor” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin yaptığı çalışmalara da değinen Yüksel ise “17 kız öğrencisiyle başladığımız yolculuğumuzda 105 bin kız öğrenciye burs verdik. Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet devrimi ve onun ilkeleri sonsuza kadar yaşasın diye ömrümüz yettiğince emek vermeye söz veriyoruz” ifadelerini kullandı. Söyleşinin ardından çiçek ve plaket takdimini Zehra Çalık gerçekleştirdi.

Söyleşilerin ardından DJ Hakan Küfündür konser öncesi sahnede yerini aldı. Ardından kalabalığı selamlayan Yüzyüzeyken Konuşuruz, sevilen şarkılarını seslendirdi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık eşi Zehra Çalık ile birlikte gruba çiçek ve plaket takdim ederek teşekkürlerini sundu.

Hibya Haber Ajansı

10. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda Yüzyüzeyken Konuşuruz sahne aldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!